Gradonačelnik: Veliki dan za Prokuplje

PROKUPLJE – Gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović izjavio je da je danas veliki danas za taj grad, koji je oslobođen na ovaj dan pre 100 godina, ali i zato što je danas prvi put i istoriji u njemu održana sednica Vlade Srbije.

“Na današnji dan je Prokuplje oslobodila Prva armija Vojske Srbije na čelu sa vojvodom Petrom Bojovićem i francuski general Šarlom Tarnije sa svojom konjicom, ali i zato što otvaramo Spomen-park Gvozdenom puku, najodlikovanijoj jedinici u istoriji srpske vojske, u kojoj su se borili vanserijski junaci za koje je sloboda uvek bila skuplja nego glava i koji su je plaćali zivotom i krvi”, poručio je Simonović.

Danas je, kaže, veliki dan i zato što je prvi put u istoriji održava sednica Vlade Srbije u Prokuplju.

Istakao je da je važno da se radi na razvoju Prokuplja i celog Topličkog okruga, da se sprovode projekti, kako bi se stvorili uslovi da mladi ostanu i žive i stvaraju porodice u tom delu Srbije.
“Da bi se to desilo moramo uz pomoć vlade da formiramo novu industrijsku zonu, da je opremimo komunalno i infrastrukturno, kako bismo imali šta da ponudimo investitorima”, istakao je Simonović.

U tome će, kako je rekao, izgradnja nove trase autoputa, koji će prolaziti pored same zone.

“Verujem da ćemo mnogo investitora privući i rešiti problem nezaposlenosti, ne samo u Prokuplju, već u celoj Toplici”, rekao je gradonačelnik.

Naveo je da je izgradnja nove bolnice važan projekat za obezbeđivanje bolje zdravstvene zaštite žitelja tog kraja.

Simonović je podsetio da je Prokuplje nedavno dobilo status grada, što je podstrek za dalji razvoj.

“Mnogo toga je pred nama, Prokuplje je sada mesto u kome se radi i ulaže i nastavićemo da radimo u tom pravcu, kako bi buducnost bila bolja, a sve zarad toga da se ovde rađa više dece”, poručio je gradonačelnik Prokuplja.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike