najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Gradonačelnika dočekali predstavnici Inicijative Ne(da)vimo Beograd

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali došao je danas oko 9.00 u zgradu gradske uprave u centru grada, gde su ga dočekali predstavnici Inicijative “Ne da(vi)mo Beograd” uz povike “Mali lopove!” i “Lopovi, lopovi!”.

U zgradi na Trgu Nikole Pašića 6 u 10 sati treba da počne sednice Skupštine grada Beograda, a oko 20 predstavnika Inicijative okupilo se ispred Skupštine grada sa odštampanim “otkazima” za gradonačelnika Sinišu Malog i predsednika Skupštine grada Nikolu Nikodijevića.

Kako piše u “otkazu”, on im se uručuje “zbog umešanosti u zločin koji je učinjen u Savamali, u noći izmedju 24. i 25. aprila”, kada su ljudi sa fantomkama na glavi bagerima srušili objekte u Hercegovačkoj ulici.

Okupljeni učesnici protesta nose zastave i transparente sa natpisima “U Malog su kratke noge”, “Maske su pale”, “Naš grad” i bacali rolne toalet-papira ka zgradi.

Pošto je Mali ušao u Skupštinu, nepoznate osobe u civilu koje su izašle iz zgrade gradskog parlamenta, sprečile su predstavnike Inicijative da udju i predaju “otkaze”, a u medjuvremenu je stigla policija. Potom su se nepoznate osobe u civilu povukle u zgradu Gradske skupštine.

Inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd” do sada je organizovala pet gradjanskih protesta zbog rušenja objekata u beogradskoj četvrti Savamala u noći izmedju 24. i 25. aprila, na kojima su zatražene ostavke gradonačelnika, ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, v.d. direktora policije Vladimira Rebića, predsednika Skupštine Beograda Nikole Nikodijevića i načelnika Komunalne policije Nikole Ristića.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike