Gradski odbor SDS-a u Kragujevcu napustio stranku

Odbornici Socijaldemokratske stranke (SDS) i članovi Gradskog odbora te stranke u Kragujevcu odlučili su danas da istupe iz stranke zbog, kako navode, neprincipijelne i nedosledne politike rukovodstva stranke, na čelu sa predsednikom Borisom Tadićem.

Kako se navodi u saopštenju koje je potpisao prvi čovek kragujevačkog odbora SDS Vladimir Maksimović, medju razlozima je i “konstantno zanemarivanje svih odbora koji se ne nalaze u krugu dvojke”.

“U prilog tome ide i činjenica da u predsedništvu i u najvišim organima stranke nije bilo predstavnika centralne Srbije. Decentralizacija odlučivanja i uključivanje svih odbora u rad stranke je nešto što se nikada nije dogodilo,
a podsećamo vas da je koalicija SDS-LDP-LSV na prethodnim izborima imala katastrofalan rezultat”, navodi se u
saopštenju.

Zamera se i što niko iz rukovodstva Socijaldemokratske stranke nije smatrao da treba da podnese odgovornost zbog načina na koji je stranka delovala u prethodnom periodu i kako je stranka spala na rejting ispod dva odsto.

Maksimović je podsetio da je koalicija SDS-LDP-LSV prešla cenzus za 618 glasova, i to zahvaljujući rezutatima odbora iz centralne Srbije, ali da se sada ti isti odbori raspuštaju zarad, kako se navodi, ostvarivanja ličnih ambicija.

“Ukoliko su, po rečima Borisa Tadića, najslabija karika organizacije Kragujevac, koji je od svih gradova napravio najbolji rezultat u stranci na parlamentarnim izborima, i odbori slični njemu, onda nama više nije mesto u SDS. Nažalost, mišljenja smo da se najslabija karika nalazi u Beogradu”, navodi se u saopštenju.

SDS je na lokalnim izborima u Kragujevcu učestvovala na listi Boris Tadić-Pokret za naš grad-SDS. Osvojila je tri od ukupno šest mandata te liste.

Odbor SDS u Kragujevcu podržao je novoformiranu gradsku vlast na čelu sa Srpskom naprednom strankom.

Lider SDS Boris Tadić u više navrata izjavio je da ta stranka neće ulaziti u koalicije sa SNS ni na jednom nivou i da će svi odbori koji se ogluše o tu odluku biti raspušteni. Zbog toga  je do sada već raspušteno pet odbora SDS.

(Beta)

Ostavite komentar