U trendu

Grenel negira da SAD podržavaju plan o razmeni teritorija

Specijalni izaslanik predsednika SAD za pregovore Kosova i Srbije Ričard Grenel negirao je danas da je plan o razmeni teritorija i dalje popularan u američkim krugovima.

„Lažna vest“, naveo je Grenel na Tviteru reagujući na današnji objavu portala EU Observer da je „plan o razmeni teritorija izmedju Srbije i Kosova i dalje popularan u američkim krugovima, dok specijalni izaslanik Ričard Grenel i dalje promoviše ideju o ‘brzom dogovoru’ o priznanju“.

„Niste me zvali ni kontaktirali da me pitate. Ja sam za ono oko čega se saglase dve strane – fokusiran sam na ekonomski razvoje, a ne na politiku“, napisao je američki diplomata.

Pod naslovom „SAD i dalje otvorene za plan o razmeni teritorija izmedju Kosova i Srbije“ portal EU Observer juče je objavio intervju sa specijalnim izaslanikom američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom navodeći da on nije isključio mogućnost razmene teritorija izmedju Srbije i Kosova.

„Na stranama je da odrede parametre dijaloga. Ono što mi podržavamo je da strane nadju način da se vrate za pregovarački sto, da stave na pregovarački sto sva važna pitanja i da nadju put ka normalizaciji odnosa. Voleli bismo da vidimo uzajamno priznanje Srbije i Kosova kao ishod tog procesa“, rekao je Palmer za briselski portal na pitanje o planu razmene teritorija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar