Grupa gradjana blokirala radove na beogradskom Trgu Republike (VIDEO)

Grupa od nekoliko desetina gradjana predvodjenih predsednikom opštine Stari grad Markom Bastaćem blokirala je danas nešto posle 12 časova radove na beogradskom Trgu Republike, tako što su „formirali živi zid“ oko mehanizacije.

Bastać je kazao novinarima da će blokada radova na Trgu Republike trajati celog dana.

„Ovo je još jedna blokada koju sprovodimo kako bismo odbranili sve ono što Vesić pokušava da uništi. Naši zahtevi ostaju isti, tražimo od gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića da razgovara sa nama da se obustave štetni radovi dok se gradjani na referendumu ne izjasne o njima i hitno razrešenje zamenika gradonačelnika Gorana Vesića“, naveo je Bastać.

Upitan da li su u toku radovi na izgradnji žičare na Kalemegdanu, Bastać je rekao da trenutno u tom delu grada nema ni mehanizacije ni radnika, ali i najavio da će u slučaju da ti radovi počnu „telima braniti kulturno i istorijsko nasledje koje Vesić pokušava da uništi“.

Novinar Srdjan Škoro ocenio je da je gradska vlast zatvorila Trg Republike kako gradjani ne bi mogli da protestuju na tom prostoru.

„Ono što aktuelna gradska vlast čini mogu da rade samo ljudi koji mrze ovaj grad. Gradska vlast čini da ovo postane najružnije mesto na svetu, ovim radovima brišu naše uspomene i naše sećanje na ovaj grad“, kazao je Škoro.

Nakon obraćanja novinarima Marko Bastać se popeo na jedan od bagera posle čega su se radnici bez incidenata pomerili sa gradilišta.

(Beta)

Napišite komentar