U trendu

Guranje demonstranata i obezbedjenja kod Predsedništva Srbije

Tročlana delegacija organizatora protesta „Jedan od pet miliona“ ostavila je večeras na ulazu zgrade Predsedništva Srbije u centru Beograda spisak zahteva koje je potrebno ispuniti kako bi izbori bili fer, i najavila da je 1. septembar rok da se to učini, ili će uslediti bojkot izbora.

Prethodno je delegacija probala da udje, ali je kod ograde koja okružuje Predsedništvo zaustavljena mimo kako je rekao, jedan od organizatora protesta, Srdjan Marković dogovora sa obezbedjenjem da će to biti moguće.

Nakon toga su učesnici protesta probali da uklone ogradu, ali je utrčalo brojno obezbedjenje u civilu kako bi sprečilo da se to desi tako da je došlo do medjusobnog guranja.

U napetoj atmosferi u kojoj je došlo do medjusobnog guranja učesnici protesta su zaustavljeni kod ograde koju su u znak protesta drmali i vikali „sluge režima“.

Uskoro nakon toga delegaciji protesta dozvoljeno je da dodju do zgrade Predsedništva i tu ostave dokument.

Neposredno pre ovoga kada je protestna kolona stigla do zgrade Predsedništva aktivisti protesta podelili su učesnicima toalet papir koji je zatim bačen na zgradu Predsedništva.

„Ovako ćemo obrisati sve tvoje laži i manipualcije Vučiću. Umesto da budeš predsednik svih gradjana ti ih deliš“, rekao je jedan od organizatora protesta Srdjan Marković.

Na kraju večerašnjeg protesta on je zahvalio svim učesnicima na hrabrosti i pozvao gradjane bez obzira da li su leva ili desna politička opcija da se zajedno izbore.

„Nećemo bežati, idemo do kraja“, poručio je Marković ponovivši da 1. septembra sledi bojkot izbora ako se ne ispune uslovi za fer izbore.

(Beta)

Napišite komentar