Haradinaj:Han mi se izvinio zbog vizne liberalizacije

PRIŠTINA – Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, tvrdi da je dobio izvinjenje visokih zvaničnika EU i komesara Johanesa Hana, zbog toga što Priština ove godine neće dobiti viznu liberalizaciju.

„Evropa je naš partner. Izvinili su se, jer imaju neke unutrašnje probleme. Imali su veliku debatu o migracijama i još neke problem koji nemaju veze sa nama“, rekao je Haradinaj, prenela je GazetaExpres.

Upitan da li je možda pokušaj ukidanja Specijalnog suda uticao na liberalizaciju viznog režima, Haradinaj je rekao da sve što je, kako je kazao, neprikladno može uticati na svaku odluku.

„Svaka odluka koju donosimo odražava se negde i, ako nam ne olakša rad, onda nam ga otežava“, rekao je Haradinaj.

Dodao je da je Evropska komisija dala pozitivan odgovor na viznu liberalizaciju, a da je Evropski parlament pohvalio Prištinu.

„Možda je tu bilo i nekih drugih stvari, ali svi kažu da im je žao, veoma žao“, kazao je Haradinaj.

Aktuelna vlast je obećala građanima Kosova da će viznu liberalizaciju dobiti do kraja godine. Prilikom nedavnog borvka u Prištini, komesar Han je rekao da je realan rok da vizna Kosovo viznu liberalizaciju dobije 2020, što je izazalo veliko nezadovoljstvo predstavnika pozicije, opozicije i građana.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Anonimni

    Ramus ne da ima samo veliku Albaniju vec ima i laptop koji po dimenzijama prevazilazi granice njegovog buduceg carstva.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike