U trendu

Haradinaj: Hapšenje Marka Djurića je sprovodjenje zakona bez izuzetaka

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da je privodjenje direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Djurića u Kosovskoj Mitrovici „sprovodjenje zakona bez izuzetaka“.

Haradinaj je posle sastanka Saveta za bezbednost Kosova kazao da je Djurić na Kosovo ušao ilegalno, a da je policija postupila „profesionalno“.

„Jučerašnja akcija hapšenja Marka Djurića nije bila prijatna za nas, ali je to bilo sprovodjenje zakona, bez izuzetaka. Pošto je ulazak bio nelegalan, u ovom slučaju važe standardne procedure koje su s profesionalizmom sproveli organi reda policije i druge institucije“, rekao je premijer u Prištini.

On je dodao da je na sastanku ocenjeno da je bezbednosna situacija na Kosovu „mirna i stabilna“.

„Hapšenje i deportacija Marka Djurića je standardna procedura u skladu sa zakonom i redom. To je neizbežno i primenjivo svaki put u slučaju sličnih akcija“, kazao je Haradinaj.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić uhapšen je juče u Kosovskoj Mitrovici jer je, po tumačenju Prištine, ilegalno ušao na Kosovo. Prilikom intervencije specijalnih snaga Kosovske policije povredjene su 32 osobe.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar