Haradinaj: Izveštaji UNMIK-a neistiniti, korekcije neće biti

PRIŠTINA – Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je danas da su oni prekinuli kominikaciju sa UNMIK-om zbog čega, kako navodi, pisma koje ta misija šalje Ujedinjenim nacijama ne odražavaju istinu.

On je to rekao prilikom posete fabrici za preradu krompira u Pestovi u opštini Vučitrn, a nakon što je Generalni sekretar UN Antonio Gutereš ocenio u najnovijem izveštaju da je najveći problem u odnosima Beograda i Prištine taksa od 100 odsto na srpsku robu.

„Mi ne komuniciramo više sa njima. Ljudi UNMIK-a pišu ta pisma i šalju ih tamo. Ne smatram da je to odraz istine. Tenzije između Kosova i Srbije, ako baš hoćemo tako, stvorio je rat, nanete štete i veliki bol, kao i nerešavanje odnosa jednim ugovorom o priznanju. Dok nema priznanja, normalno je da će biti i tenzija“, rekao je Haradinaj, prenosi prištinski Lajmi.

Haradinaj je kazao i da neće biti korekcije granica, kao i da je Priština spremna za jedan sporazum koji reguliše sve teme, a ne za sporazum čiji su cilj teritorija i granica.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike