U trendu

Haradinaj: Kosovo ozbiljan partner u borbi protiv terorizma

Vlada Kosova u ostavci usvojila je danas odluku o izdvajanju 250 hiljada evra pomoći za borbu protiv Islamske države, šaljući na taj način poruku da je ozbiljan partner u borbi protiv terorizma.

Obrazlažući odluku, premijer u ostavci Ramuš Haradinaj je posle sednice Vlade rekao da je Kosovo od 2014. godine član globalne koalicije za borbu protiv medjunarodnog terorizma, te da ima obavezu da finansijski podržava borbu protiv ISIS-a i da će sredstva od 250 hiljada evra biće upotrebljena za borbu protiv Islamske države.

„Želimo da pošaljemo jasan signal da smo ozbiljan član globalne koalicije za borbu protiv terorizma. Plaćamo posledice naših gradjana koji su učestvovali u ratu. To nas je mnogo koštalo, imamo ubijene u stranim ratovima, vratili smo na Kosovo značajan broj majki i dece i s obzirom da smo time pogodjeni osetili smo potrebu da podržimo nastavak borbe protiv terorizma“, rekao je Haradinaj.

Haradinaj je rekao da njegovu Alijansu za budućnost Kosova do sada niko nije kontaktirao oko formiranja buduće Vlade, ističući da ne zna šta se dešava izmedju Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Kosova po pitanju osnivanja institucija.

Prema njemu, stranka koja je osvojila naviše glasova gradjana odgovorna je za formiranje institucija, medjutim to nije lak posao, rekao je on i zatražio da Samoopredeljenje obavesti gradjane hoće li formirati institucije ili ne.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.