U trendu

Haradinaj odgovorio Erdoganu: Ne mešajte se u naša unutrašnja pitanja

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj reagovao je na izjavu predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, navodeći da „mu neće dozvoliti mešanje u unutrašnja pitanja Kosova“.

Kako prenosi RTK, Haradinaj je, nakon što ga je turski predsednik prozvao zbog smene ministra policije Kosova i osude da „brani one koji su pokušali puč u Turskoj“, poručio da „Albanci nemaju običaj da se mešaju u tudje poslove“.

„Nikada se nisam mešao u unutrašnje poslove Turske. Za rešavanje poslova u našoj kući nikoga nismo pitali, to radimo kad mi želimo. Neka to bude svima jasno“, rekao je Haradinaj.

Predsednik Turske kritikovao je u subotu kosovskog premijera zbog toga što je osudio deportaciju s Kosova šest turskih državljana za koje Ankara tvrdi da su pristalice navodnog organizatora neuspelog državnog udara Fetulaha Gulena (gulenisti).

Erdogan je rekao da je „tužan“ zbog toga što je Haradinaj smenio ministra unutrašnjih poslova Fljamura Sefaja i šefa obaveštajne službe Dritona Gašija, zbog deportacije bez njegove dozvole.

„Od kada ste počeli da štitite one koji rade na organizovanju državnog udara protiv Turske“, upitao je Erdogan i dodao da će Haradinaj „platiti“ zbog toga.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike