Haradinaj se obrušio na EU: Ako nemate kapacitete, zatražite pomoć

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj obrušio se danas na Brisel nezadovoljan načinom na koji oni vrše ulogu medijatora u dijalogu Beograda i Prištine.

Haradinaj je poručio da ako Evropska unija nema kapaciteta da pomogne Kosovu, onda bi trebalo da je zatraži od drugih.

– Ako nemate kapacitete, zatražite pomoć. Ako ne želite da tražite pomoć, onda nas obavestite i mi ćemo krenuti svojim putem, baš kao i u prošlosti, mi ćemo raditi svoj posao – rekao je Haradinaj, prenela je prištinska „Gazeta ekspres“.

Objašnjavajući kako Brisel deluje, Haradinaj je kazao:

– Dozvoljavaju da se mnoga ilegalna dela dešavaju na severu i drugim delovima Kosova, ali nemaju snage da to kažu Beogradu:“Nemate pravo na takve stvari“.-

Haradinaj je to rekao na konferenciji „Scenario za velikog finale između Kosova i Srbije“, u organizaciji RIDEA, koji je podržala norveška ambasada.

(Tanjug)

2 komentara
  1. Peca

    Haradinaja treba posrbiti pa da živi od 20000 din plate, preko omladinske zadruge “redovna isplata“ i bog da ga vidi. Da čovek zaboravi i Kosovo i prištinu i mamu i tatu i Erdogana i ove naše dok ne plati račune za struju i t.d.

  2. verujem u bolje sutra

    Dozvoljavaju da se mnoga ilegalna dela dešavaju na severu i drugim delovima Kosova, ali nemaju snage da to kažu Beogradu:“Nemate pravo na takve stvari“ izjavio je premijer nepostojece i nepriznate drzave sedi sipac – jedan!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike