Haradinaj se ponovo obrušio na Brisel

PRIŠTINA – Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, prozvao je danas EU zbog nereagovanja na, kako tvrdi, nove provokacije Beograda, ovog puta preko „svog satelita“ Republike Srpske, gde su tokom obeležavanja Dana Republike Srpske pevane pesme kojima je pozivano na „osvetu i osvajanje Kosova“.

Haradinaj je na svom fejsbuk profilu napisao da Brisel vrši pritisak samo kada su u pitanju legitimne odluke prištinske vlade kao što su mere nametnutnog stopostotno povećanog poreza na robu iz Srbije.

„Dok Evropska unija koristi sve načine da izvrši pritisak na Kosovo da ukine legitimnu i zakonsku meru uvođenja takse, što koriste sve razvijene zemlje, kao što su Sjedinjene Države, Francuska, Kanada…., neoglašava se na scene (u Banjaluci) u kojima se poziva na rat i genocid“, naveo je Haradinaj.

Neuspehom EU smatra to što Brisel ne reaguje na „destabilizujuće akcije Srbije“, koje sada sprovodi preko „svojih satelita koji se zove Republika Srpska“.

Srbija, tvrdi Haradinaj, aktivno odbija da se integrise i prihvati evropske vrednosti, dok je u Banjaluci juče održan „provokativni marš usmeren na destabilizaciju celog Balkana“.

Tvrdi da je tokom obeležavanja Dana Republike Srpske pevana pesma „Heroji Kosova“, koja, kako kaže, „poziva na osvetu i invaziju Kosova“, a sve to, dodaje, prate pozivi protiv EU.

Toga sve, kaže, podseća na „režim“ Slobodana Miloševića i događa se u prisustvu „Vučićeve pemijerke Ane Brnabić i ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom“.

(Tanjug)

2 komentara
  1. bambi

    Sta rece, kako ti je prezime?

  2. Adolf

    Brđanin glupavi,i ovo je neko drugi smislio umesto njega.Ali nema veze,ničija nije gorela do zore,pa neće ni njegova.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike