U trendu

Haradinaj uvredio novinara, pa se pokajao

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj odbio je da odgovori na pitanje u vezi sa raspuštanjem Komisije za demarkaciju sa Crnom Gorom i u ljutnji je sasuo niz uvreda na račun novinara, a nakon što je reagovalo Udruženje novinara, izjavio je da mu je žao zbog tog nesporazuma, ali i da novinari treba da nauče da postavljaju pitanja, preneo je portal Ljajmi.

Haradinaj je nakon posete Ministarstvu infrastrukture odbio da odgovori na pitanje novinara da američka Ambasada u Prištini, prema medijiskim izveštajima, neće podržati drugu verziju Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom, već je sasuo niz uvreda na račun novinara.

„Mnogo poštujem medije, ali mnogi od vas ne znaju engleski, i ne znaju da razumeju ono što piše. Problem je vaš, nemam komentar. Danima izveštavate kako izveštavate, verujte – idite više u školu, vidite šta oni pričaju. Pročitao sam izjavu Amerikanaca i ono što vi kažete nije tako. Oni nigde ne kažu – ne slažemo se sa ovim ili onim,“ uvredljiv je bio Haradinaj.

Na uvrede kosovskog premijera reagovalo je Udruženje novinara, koje je pozvalo Haradinaja da sarađuje sa medijima, prenela je prištinska Gazetaexpreš.

„Pratili smo sa zabrinutošću izjavu novog premijera i podsećamo da je misija novinara da postavljaju pitanja kad god im je potreban odgovor, dok sadržaj pitanja ne može da kontroliše niko,“ navodi se u saopštenju.

Udruženje je pozvalo premijera na saradnju sa novinarima, kao i da, kako su naveli, intenzivno radi na unapređenju medijske saradnje.

Kasnije se oglasio i Haradnaj rekavši da mu je „žao nesporazuma“ sa novinarima, ali i da oni treba jednom da nauče da postavljaju pitanja.

Haradinaj je, prenosi Koha.net, rekao da su novinari pogrešno protumačili i da na njegovu odluku da raspusti Komisiju o demarkaciji sa Crnom Gorom niko iz Ambasade SAD nije reagovao.

Kosovski premijer je rekao da je to bio nesporazum i da on poštuje novinare, kao i da veruje da će tako biti i ubuduće.

Haradinaj je rekao i da će uskoro formirati novu komisiju za demarkaciju, koja će, kako je kazao, imati novi pristup prema tom pitanju.

Kosovski premijer je ranije u intervjuu za Glas Amerike rekao da aktuelni Sporazum o demarkaciji ima grešaka i da će biti korigovan.

(Tanjug)

1 komentar
  1. goran manic

    Haradinaj se mnogo „demokratizovao“! Ranije je ubijao, sada samo vređa.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike