U trendu

Haradinaj: Uzdignutog čela i bez uznemirenja odgovaram na poziv Specijalnog suda

Premijer Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj izjavio je danas da „uzdignutog čela i bez uznemirenja“ odgovara na poziv za ispitivanje pred Specijalnim sudom za ratne zločine.

Pre polaska za Hag, Haradinaj je na fejsbuku napisao da je Kosovo spremno da vodi dijalog sa Srbijom do postizanja finalnog pravno obavezujućeg sporazuma o medjusobnom priznanju u sadašnjim granicama.

„Danas kao Ramuš Haradinaj, državljanin Republike Kosovo, odgovaram na poziv za ispitivanje od strane Specijalnog suda. U celosti za pravo Kosova, nepokolebljiv u mojim životnim odlukama, neuznemiren i visoko uzdignutog čela“, napisao je Haradinaj na fejsbuku.

Prema njegovim rečima, Kosovo je napredovalo na evroatlanskom putu, opredeljeno za mir i u stalnom prijateljstvu sa SAD.

„Kosovo je spremno za dijalog sa Srbijom do postizanja finalnog pravno obavezujućeg sporazuma koji uključuje medjusobno priznanje u postojećim granicama. Ali, tržište dajemo sam za priznanje (od strane Srbije)“, naveo je Haradinaj i dodao da je časno branio pravo Kosova, juče, danas i da će ga braniti uvek.

Oko 12 časova Haradinaj je stigao na prištinski aerodrom „Adem Jašari“.

Prema nezvaničnim informacijama, on će preko Beča otputovati za Hag, gde će ga sutra tužioci Specijalnog suda za ratne zločine ispitivati kao osumnjičenog.

(Beta)

1 komentar
  1. Anonimni

    LAŽNA IGRA ! ZNAMO ZA JADAC! ############################## BEZ RUSA I KINEZA NEMA PREGOVORA ! # DA ! Aleksandar Vučić nazvao „političkim trikom“ odluku kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da podnese ostavku zbog poziva na ispitivanje u sudu u Hagu koji istražuje zločine počinjene protiv Srba tokom i posle rata vođenog 1998. i 1999. godine, Haradinajeva ostavka osmišljena kako bi se obezbedila podrška biračkog tela. ### ODREŠITE KESU ! IMA LEKA, KUPIŠ za „KEŠ“ , Kosovo i Metohiju , SVE JE „na prodaju“ , PARE DAJTE „SRPSKI TAKUINI “ ILUZIJA JE “ DA MOŽE ZA ĐABE “ , POŠTO samo KRIMINALCI imaju PUNO „KEŠA“ da „pošteno“ PLATE, OOMAAA …., “ POMOZI BOŽE SRBIJI! POMOZ BOŽE SRBIMA , MA GDE BILI! ####

Napišite komentar