U trendu

Helsinški odbor: Tabloidi i predsednik ugoržavaju bezbednost Rade Trajković

Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji saopštio je danas da spekulacijama o svedočenju predsednice Evropskog pokreta za Kosovo i Metohiju Rade Trajković, u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, tabloidi Informer i Alo, kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ugrožavaju njenu bezbednost.

Helsinški odbor je naveo da su ti naslovi pored poziva na linč, takodje primer napada na ličnost i njen integritet.

„Predsednik Vučić se od ubistva Olivera Ivanovića meša u istražni postupak tako što unapred amnestira neke od svojih najbližih saradnika poput Milana Radoičića“, navodi se u saopštenju.

Predsednica Evropskog pokreta za Kosovo i Metohiju Rada Trajković ranije je izjavila da su napadi na nju i navodi da je klevetala Srbiju kod prištinskih istražnih organa „priprema za mnogo teži čin“ usmeren prema njoj.

Predsednik Aleksandar Vučić je u četvrtak na konferenciji za novinare pokazao dokument sa pečatom „Tužilaštva Republike Kosovo“ koji sadrži izjavu Rade Trajković kao svedoka u istrazi u ubistvu lidera GI SDP u kojoj je navela da su Ivanovića „stalno pratile“ srpske bezbednosne službe, uz komentar „vidite vi kakav je lažov, ta žena“.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike