U trendu

Hoće li se Vučić i Tači sastati u septembru?

BRISEL – Iako je visoka predstanica Federika Mogerini u petak najavila da će u septembru, pre početka ministarske nedelje Saveta bezbednosti UN u Njujorku, biti održan još jedan sastanak predsednika Aleksandra Vučića i Hašima Tačija u okviru briselskog dijaloga, diplomatski izvori Tanjuga u EU kažu da je neizvesno da li će sastanka biti.

Kako navode, problem može biti vremenski okvir, ali i opravdanost sastanka.

„Visoka predstavnica sastanke u Briselu organizuje kada postoje elementi za postizanje eventalnog napretka“, podseća Tanjugov izvor.

U toku su, međutim, dodaje izvor, kontakti u vezi s konkretnim datumom nove runde dijaloga.

U međuvremenu, predsednik je Aleksandar Vučić već najavio da će u sredinom meseca biti u zvaničnoj poseti Kini, dok na drugoj strani Federika Mogerini ove nedelje boravi u Strazburu na plenarnom zasedanju EP, a delegacija EU zajedno s Mogerinijevom i komesarom za pregovore o pristupanju putuje u Njujork 21. septembra.

Na marginama Saveta bezbednosti planirani su radni doručak i večera Mogerinijeve i Hana sa zapadnobalkanskim liderima, dok u Briselu još nemaju potvrdu o eventualnim bilateralnim sastancima Federike Mogerini s predsednicima Srbije i Kosova ili mogućem sastanku Vučića i Tačija u Njujorku.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike