U trendu

„HRT aktivno radi na rehabilitaciji ustaštva“

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta, izjavio je danas, povodom reklamiranja revizionističke knjige i filma Romana Leljaka „Mit o Jasenovcu“ i filma Jakova Sedlara „Sto godina srbijanskog terora u Hrvatskoj 1918.-2018“, da je to još jedan u nizu dokaza da Hrvatska radiotelevizija (HRT) aktivno radi na rehabitaciji ustaštva i NDH .

„Na HRT-u se, između ostalog, veliča jedan od glavnih promotera ustaštva i čoveka koji peva o klanju Srba Marko Perković Tompson, za koga se kaže da vaspitava nove generacije Hrvata patriotizmu i čestitosti; na HRT-u se veliča terorista i otmičar aviona Zvonko Bušić; na HRT-u gostuju istoričari i druge ličnosti koji otvoreno govore da je najveća fabrika smrti na Balkanu Jasenovac bio sabirni i radni centar u kome su logoraši gledali pozorišne predstave i bavili se sportskim aktivnostima“, ukazuje se u pisanoj izjavi.

Linta ističe da je jedan od glavnih ciljeva HRT-a da aktivno doprinese potpunoj reviziji istorije Drugog svetskog rata i čitavog 20. veka na prostoru bivše Jugoslavije.

„To u suštini znači da se obe Jugoslavije predstave kao tamnice hrvatskog naroda, Srbi kao agresori i zločinci, nacistička NDH kao prava država hrvatskog naroda, a ustaški zlikovci kao borci za hrvatsku slobodu, mučenici i šehidi“, dodaje se u izjavi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.