U trendu

Huligani pod istragom Drugog osnovnog tužilaštva

BEOGRAD – Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je krivični postupak protiv 13 hrvatskih navijača „Torcide“ koji se sumnjiče da su počinili krivična dela teška krađa i Ugrožavanje sigurnosti povodom divljanja na benzinskoj pumpi u Vrčinu prošle sedmice.
Nakon saslušanja osumnjičenih koji su mu privedeni u subotu, tužilaštvo je predložilo da im se odredi pritvor, a sud je taj predlog prihvatio i u nedelju im odredio pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bekstva.
U ovom slučaju osumnjičeni su hrvatski državljani, navijači „Torcide“ O.S., L.S., D.A., M.D., B.R., D.D., P.D., M.T., K.M., G.D., Š.A., N.J. i M.S, precizira se u saopštenju tužilaštva koje je dostavljeno Tanjugu.

Ovi navijači su u petak posle ponoći bili oslobođeni u prekršajnom potupku za kršenje Zakona o javnom redu i miru, ali su zadržani zbog sumnje da su izvršili krivično delo, pa je slučaj protiv njih preuzelo tužilaštvo.
Što se tiče drugih 14 navijača splitskog „Hajduka“ koji su u petak bili privedeni zbog krađe iz prodavnice na benzinskoj pumpi u Vrčinu i ispisivanju ustaških grafita, njih je sudija za prekršaje u Beogradu osudio juče na po 15 dana zatvora.

Oni su osuđeni za prekršaj, a kolovođe neteda na pumpi će krivično odgovarati.

Njih 14 osuđenih su odmah su prebaceni u zatvor u Padinsku Skelu na izdržavanje kazne, mada imaju pravo da ulože žalbu na ovu presudu.
Takođe Prekršajni sud u Nišu osudio je tri navijača na novčane kazne od po 20.000 dinara, jer su kod njih su pronadene baklje, metalne i drvene palice i sekire.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike