Huliganima oslobođenim za prekršaj određeno 30 dana pritvora

BEOGRAD – Drugi osnovni sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana za 13 hrvatskih navijača, koji se sumnjiče da su počinili krivična dela ugrožavanje sigurnosti i teška krađa, prilikom divljanja na benzinskoj pumpi u Vrčinu prošle sedmice, potvrđeno je Tanjugu u tom sudu.
Oni su juče bili oslobođeni u prekršajnom potupku za kršenje Zakona o javnom redu i miru, ali su zadržani zbog sumnje da su izvršili krivično delo.

Portparol suda Irina Kovačević precizirala je za Tanjug da je osumnjičenima sudija za prethodni postupak odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva.
Što se tiče drugih 14 navijača splitskog Hajduka koji su u petak bili privedeni zbog krađe iz prodavnice na benzinskoj pumpi u Vrčinu i ispisivanju ustaških grafita, njih je sudija za prekršaje u Beogradu osudio juče na po 15 dana zatvora.

Oni su odmah su prebaceni u zatvor u Padinsku Skelu na izdržavanje kazne, mada imaju pravo da ulože žalbu na ovu presudu.
Takođe Prekršajni sud u Nišu osudio je tri navijača na novcane kazne od po 20.000 dinara, jer su kod njih su pronadene baklje, metalne i drvene palice i sekire.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike