U trendu

I Vučić i Hoti se sastali sa Borelom i Lajčakom

Predsednik Srbije Aleksandar Vućić sastao se danas u Briselu sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Borelom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, objavljeno je na Instagramu.

Vučić se sastao s Borelom i Lajčakom u okviru nove runde pregovora Srbije i Kosova o normalizaciji odnosa pod okriljem EU.

Dijalog Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa pod okriljem EU nastavlja se danas u Briselu sastankom Vučića i premijera Kosova Avdulaha Hotija.

Borel je uoči sastanka rekao da razgovori u okviru dijaloga Beograda i Prištine u Briselu „nisu uvek laki“ i da je zato srećan što vidi posvećenost obe strane.

On je kazao da će teme današnjih pregovora Vučića i Hotija biti pitanja nestalih i raseljenih, i ekonomska saradnja, o kojima je bilo reči na prethodnim sastancima.

Borel je naveo da će danas biti reči i o još dve „veoma važne teme: o aranžmanima u vezi s manjinskim zajednicama“ na Kosovu i „rešavanju pitanja uzajamnih finansijskih potraživanja imovine“.

„Obe teme su veoma osetljive i veoma važne za buduće odnose Kosova i Srbije i za svakodnevni život njihovih gradjana“, dodao je Borel.

U danas objavljenoj zajedničkoj izjavi Vučića i Hotija piše da bi „nedavno dogovoreni dokumenti u Vašingtonu.., mogli da budu koristan doprinos postizanju sveobuhvatnog, pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa“.

I premijer Kosova Avdulah Hoti sastao se danas u Briselu sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Borelom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, objavila je Evropska služba za spoljne poslove.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar