U trendu

Igmanska inicijativa o srpsko-hrvatskim odnosima

Igmanska inicijativa održaće u petak u Beogradu 26. zasedanje, pod nazivom „Dve decenije diplomatskih odnosa Srbije i Hrvatske  –  stanje odnosa i otvorena pitanja“, saopštila je danas ta koalicija nevladinih organizacija iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Cilj zasedanja je pokretanje dijaloga o stanju odnosa Srbije i Hrvatske dve decenije od uspostavljanja diplomatskih odnosa, kao i doprinos unapredjivanju saradnje i rešavanju otvorenih pitanja izmedju te dve zemlje, kao i ostalih zemalja potpisnica Dejtonskog sporazuma, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se, pored članova Igmanske inicijative, očekuje učešće predstavnika Ministarstva spoljnih poslova Srbije, Delegacije Evropske Unije, Ambasade Hrvatske u Beogradu, Saveta za regionalnu saradnju, drugih stručnjaka i medija.

Na zasedanju će biti predstavljena studija o dve decenije diplomatskih odnosa Srbije i Hrvatske, čiju je izradu podržala Fondacija za otvoreno društvo iz Beograda, a na kojoj su bili angažovani eksperti iz dve zemlje, kao i iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Zasedanje će biti u beogradskom Medija centru, a počinje sutra u 10 sati.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar