U trendu

Inicijativa mladih: U Beogradu u utorak komemorativni skup za žrtve u Srebrenici

Inicijativa mladih za ljudska prava organizovaće u utorak 11. jula uveče komemorativni skup u Beogradu u znak sećanja na žrtve genocida nad muslimanskim stanovništvom Srebrenice.

Kako je saopšteno, gradjani će poštovanje prema žrtvama genocida u Srebrenici iskazati paljenjem sveća u utorak u 21.00 sat kod fontane u Pionirskom parku, izmedju Skupštine grada i zgrade Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu.

„Inicijativa ovim skupom želi da oda poštu žrtvama genocida u Srebrenici i da pokaže da postoje gradjani i gradjanke Srbije koji se oštro protive njegovom negiranju. Ne pristajemo na ratnohuškačku politiku i politiku zaborava koja traje već 22 godine. Insistiramo na poštovanju utvrdjenih činjenica, kao i pravnoj ali i moralnoj osudi odgovornih“, navedeno je u saopštenju.

U julu 1995. godine u Srebrenici je pogubljeno više od 8.000 muškaraca i dečaka bošnjačke nacionalnosti.

„Ovom prilikom kao i prethodnih godina pozivamo institucije Republike Srbije da priznaju genocid u Srebrenici i proglase 11. jul Danom sećanja na žrtve genocida u Srebrenici“, saopštila je Inicijativa mladih za ljudska prava.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.