Inicijativa ne davimo Beogad: Podrška TV N1, vlast stvara atmosferu linča

Inicijativa Ne davimo Beograd najoštrije je danas osudila pretnje koje su upućene novinarima i zaposlenima televizije N1, uz napomenu da ovo nije izolovani slučaj već deo mehanizma za gušenje kritike i ostvarivanje pritisaka na neistomišljenike, koje sprovodi vlast prema redakcijama koje rade  odgovorno i profesionalno.
„Ovaj dobro osmišljeni sistem funkcioniše tako što prvo političari crtaju mete na čelima nepodobnih gradjana ili novinara, tako što ih nazivaju izdajnicima ili rušiteljima države, u vašem slučaju CIA plaćenicima. U režimskim medijima ove opasne diskvalifikacije se prenose do šire javnosti i na taj način stvara atmosfera linča, koja se materijalizuje dalje na društvenim mrežama“, navela je Inicijativa.
Ona je navela i da je na svojoj koži najdirektnije osetila sve aspekte ovog mehanizma, „kada su preko režimskih medija i ovih stranica deljene slike njenih aktivista sa najgnusnijim pretnjama i pozivima na ubijanje, rezanje grkljana, prebijanje, klanje, nabijanje na kolac, silovanje i brojne druge gadosti, upoznati smo do detalja kako funkcioniše ovaj sistem“.

U saopštenju je istaknuto da je Inicijativa o svemu ovome obavestila nadležne na desetine puta i podneli preko 30 prijava policiji i posebnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal ali da do danas niko nije odgovarao povodom ovih prijava. 
„Inicijativa Ne davimo Beograd solidarno je upozoravala na ovaj mehanizam i kada su na njegovoj meti bili glavni urednik novinske agencije Beta, Dragan Janjić, bivši predsednik NUNS-a, Vukašin Obradović, zatim bivši poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić i narodna poslanica Marinika Tepić“, podseća se u saopštenju.

Na predlog Inicijative ne davimo Beogad, kako je navedeno, borba protiv ovakve vrste nasilja nad političkim neistomišljenicima i gušenja slobode govora ušla je i u dokument o zajedničkim uslovima za sprovodjenje slobodnih i poštenih izbora koji su u decembru prethodne godine potpisali predstavnici opozicije, ali i u aktuelne dokumente o kojima se vode razgovori.

(Beta)

1 komentar
  1. Anonimni

    Fuj, FUJ , NUNS,NUNV I „OSTALI“, TANJUG ,Beta, ,.., TJ. „TITOVČIĆI“, ZLOUPOTREBLJAVATE DOBROTU I GOSTOPRIMSTVO SRBA DOMAČINA.####################################################### VI STE ZLOČINCI , TRAŽITE SVOJU SREČU U SVETU, A NE NA GRBAČI OKUPIRANE I OPLJAČKANE SRBIJE OD STRANE „TITOVČIČA“, A TO STE I VI ######################################################

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike