U trendu

Insajder: Vulin ne nosi vojnu uniformu, već zaštitno-tehničku odeću

Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je da crna uniforma koju nosi ministar Aleksandar Vulin nije vojna uniforma, već zaštitno-tehnička odeća i dodaju da njeno nošenje nije protivno zakonu.

Kako piše Insajder, Ministarstvo odbrane ih je obavestilo da uniforma koju nosi ministar Aleksandar Vulin predstavlja zaštitno-tehničku odeću, koju su nosili i prethodni ministri – Boris Tadić, Dragan Šutanovac, Bratislav Gašić i Zoran Djordjević, kao i državni sekretari i pomoćnici ministra.

„Identičnu radno-zaštitnu opremu nose državni sekretari i pomoćnici ministra odbrane, što je u skladu sa Pravilnikom o opštim logističkim potrebama u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije“, navedeno je iz Ministarstva.

Vojni sindikat Srbije ranije je uputio otvoreno pismo ministru odbrane Aleksandru Vulinu u kojem je apelovao na njega da prestane da nosi crnu uniformu nepoznatog porekla kada posećuje vojne jedinice jer time „bruka slavnu srpsku uniformu“.

Naveli su i da ministar odbrane noseći crnu uniformu, uporno krši Zakon o Vojsci, ali i Pravilnik o vojnim uniformama i oznakama činova Vojske Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar