Isfabrikovan napad, Vlada stabilna

Foto: Beta

Ministar rudarstva i energetike i zamenik predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Aleksandar Antić ocenio je danas da je „napad na Vladu i njenog predsednika“ isfabrikovan i da ima za cilj da destabilizuje vladu koju vodi Aleksandar Vučić.

Antić je rekao da napad na Vučića dolazi u momentu kada se Srbija nalazi u strateški važnom periodu otvaranja pregovora sa Evropskom unijom, kada je domaćin najuticajnijim zemljama i njenim liderima na ministarskom savetu OEBS i kada stanje u regionu nije stabilno u meri u kojoj bi Srbija to želela.

„Zato je isfabrikovani napad na premijera Vučića imao za cilj da destabilizuje Vladu koju on vodi, pa i da destabilizuje celu zemlju. Na žalost onih koji su u ovome učestvovali, Vlada Srbije ostaće i posle ovog jalovog pokušaja destabilizacije potpuno stabilna, efikasna i usredsredjena na poslove koji donose prosperitet Srbiji i svim njenim gradjanima“, naveo je Antić u izjavi.

On je dodao da odluka Vučića da se „momentalno, pred nadležnim organima, suoči sa iskonstruisanim i zlonamernim optužbama“ bio „najbolji način da se prestane sa napadima na Vladu i njega lično, koji tendenciozno traju već izvesno vreme i nanose štetu celoj državi“.

Antić je rekao da je uveren da će nadležni organi dati konačnu reč o pozadini ovih napada na premijera, kao i na celu Vladu Srbije, i da će nedvosmisleno odbaciti sve iskonstruisane optužbe.

„Posao nas koji smo deo Vlade i koalicioni partneri Aleksandra Vučića jeste da svojim radom damo doprinos jedinstvu Vlade i zemlje, ali da ne zatvaramo oči, kako pred očiglednim pokušajima ugrožavanja stabilnosti Vlade i države, tako i pred ugrožavanjem života premijera Vučića“, rekao je Antić.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar