najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Ispred Pinka učesnici protesta pokreta Dveri, Zdrave Srbije i Sloge

Okupljanje učesnika protesta “Ovako više ne može” koji organizuju pokret Dveri, Zdrava Srbija i sindikat “Sloga” počelo je danas oko 14 časova ispred zgrade Televizije Pink u Beogradu.

Okupljeni nose državne zastave i zastave svojih pokreta, zvižde pištaljkama, uzvikuju “Ua!”, dok se iz dvorišta televizije Pink čuje klasična muzika.

Nose i transparente s precrtanim znakom Pinka, kao i s natpisima “Dosta nam je mraka”, “Lepi Mića šampion”, “Maca diskrecija do pobede”.

U dvorište zgrade televizije Pink izašao je vlasnik Željko Mitrović koga su učesnici protesta dočekali uzvikujući “Ubico!” i “Narkomane!”.

Iz zgrade Pinka su izašle devojke u narodnoj nošnji koje su učesnicima protesta delile vodu i banane.

Skup obezbedjuju redari, a učesnici protesta blokirali su saobraćaj ispred zgrade Pink iz pravca Vojno-medicinske akademije do Bolnice “Dr Dragiše Mišović Dedinje”.

Pokret Dveri, Zdrava Srbija – koju predvodi predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i sindikat “Sloga” najavili su da će na protestu tražiti i bolji položaj radnika u Srbiji, “razbijanje medijskog mraka”, a protive se, kako su Dveri navele, i “izdaji” Kosova.

Protest će se popodne nastaviti ispred zgrade Vlade Srbije, a večeras ispred Radio-Televizije Srbije u vreme “Dnevnika 2”, te se teškoće u saobraćaju očekuju i na tim mestima i izmedju njih.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike