U trendu

Istoričar Miloš Ković na čelu Političkog saveta DSS-a

Demokratska stranka Srbije (DSS) najavila je danas da će do kraja septembra formirati Politički savet stranke na čijem će čelu biti doktor istorijskih nauka sa Filozofskog fakulteta u Beogradu Miloš Ković.

Obraćajući se novinarima u sedištu stranke, predsednik DSS-a Miloš Jovanović kazao je da će Politički savet „promišljati“ političku situaciju u zemlji i predlagati ideje za njeno unapredjenje a da će ga voditi ljudi koji su „prava elita Srbije“.

„Krajem maja održali smo skupštinu stranke na kojoj smo počeli da pravimo novi DSS jer je potrebna istinska alternativa sistemu koji je u prethodnih 17 godina stvorio katastrofalno stanje u Srbiji. Do kraja septembra konstituisaćemo sve stranačke organe, uključujući i Politički savet“, kazao je Jovanović.

Istoričar Miloš Ković kazao je da je prihvatio funkciju u Političkom savetu DSS-a jer ta stranka po njegovim rečima, „od početka svog delovanja oličava srpsku istoriju“.

„DSS je stranka kontinuiteta, stranka koja poštuje naciju i demokratiju kao dve ideje na kojima se zasniva srpska istorija. Ta tradicija koju oličava DSS nije snobovska, ograničena na krug dvojke, već brine i o interesima gradjana Babušnice, Gadžinog hana, svakog dela Srbije“, rekao je Ković.

On je ocenio da problem Srbije nije to što se suviše osvrće ka prošlosti, „kao što kaže predsednik Aleksandar Vučić“, već to što „nismo dovoljno utemeljeni u sopstvenoj nacionalnoj tradiciji“

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.