U trendu

Istraga o oružju u Jajincima u toku a obuhvata i nalogodavce

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da istraga o pronadjenom oružju u Jajincima kod Beograda, u blizini porodične kuće premijera Srbije, još traje i da obuhvata i pronalaženje nalogodavaca.

„Definisali smo dosta stvari ko bi mogli da budu izvršioci i (radimo na tome) ko su nalogodavci“, rekao je Stefanović novinarima u Beogradu, posle skupa posvećenog regionalnoj proceni pretnji od organizovanog kriminala.

On je rekao i da je to oružje ostavljeno u Jajincima „zato što je neko to hteo“ ali nije saopštio detalje, objasnivši da to ne čini zbog interesa istrage.

„To se dogodilo zato što je neko to hteo“, rekao je Stefanović, dodavši da je namera policije da prikupi čvrste dokaze.

On je napomenuo i da ne može da saopšti informacije do kojih je došla policija i dodao da će sve u vezi istrage zavisti od tužilaštva.

„Želimo da kriminalci nagadjaju a ne da znaju šta policija zna“, rekao je Stefanović u zajedničkom obraćanju novinarima s kolegama iz Crne Gore Goranom Danilovićem i Makedonije Oliverom Spasovskim.

Danilović je rekao da tokom dana nije razgovorao sa Stefanovićem o onome šta se nedavno dogodilo na periferiji Beograda, ali da je tog dana kada je oružje pronadjeno privatno boravio u Beogradu i da se tada čuo sa srpskim kolegom.

Upitan o navodima srpskih medija da su u to umešani neki od crnogorskih kriminalnih klanova, Danilović je odgovorio da te klanove ne treba potcenjivati.

„Raduje me što je Srbija, kako je rekao i Stefanović, objavila rat kriminalcima (iz Crne Gore) koji sigurno imaju svoje pipke ovde (u Srbiji)“, rekao je Danilović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.