najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ivanić: Bolje u EU, nego van nje

Bolje je za BIH da bude u EU, nego van nje, bez obzira na britanski regerendum, ocenio je srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić u intervjuu za mostarski “Dnevni list”.

Upitan da li uopšte ima smisla da BiH nastavi proces evropskih integracija kada je Velika Britanija na referendumu odlučila da izadje iz EU, Ivanić je ocenio da je “ogromna razlika” izmedju EU i BiH.

“Nama je u interesu da budemo u okviru EU, čak i kad je ona slaba, jer je to daleko bolja perspektiva nego stojati izolovano i samo… Ono što je nama puno važnije je da stav EU da nas želi, bude iskren, a ne samo formalan. Ako je on iskren, onda sam ja optimist”, istakao je on.

Govoreći o predstojećem sastanku članova Predsedništva BiH s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Berlinu idućeg četvrtka, 30. juna, Ivanić je ocenio da taj susret dolazi u teškom trenutku i za EU i za BiH.

“Od mene se može očekivati da iskreno kažem šta mislim. Ja neću jedno govoriti, a drugo raditi, što nikad u svojoj političkoj karijeri nisam radio”, naveo je srpski član Predsedništva BiH.

Ivanić je rekao da će u potpunosti poštovati stavove Republike Srpske u vezi s prilagodjavanjem Sporazuma BIH i EU o stabilizaciji i pridruživanju (SSP).

“Neću da glumim Don Kihota i da bez obzira što se desilo preglasavanje, idem dalje. Neću”, istakao je on.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike