Ivošević: Vučić je počeo da malo gleda razroko, protesti daju rezultate

Bivši sudija Vrhovnog suda Zoran Ivošević ocenio je da protesti daju rezultat i da se to primećuje iz dana u dan, jer iz subote u subotu broj gradjana koji u njima učestvuje stalno raste, a i kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića se „primećuje da je već počeo da malo gleda razroko“.

„Rekao je i da medju demonstrantima ima pristojnih ljudi, a zatim je uputio kritiku ministru (prosvete Mladena) Šarčeviću kada je izjavio da svaki čovek zaslušuje poštovanje. Zatim je u još jednoj izjavi rekao da mu nije baš pravo kad vidi koliko je ljudi na ulicama“, rekao je Ivošević, za novi broj nedeljnika Vreme.

On je naveo i da njega „ova borba, na neki način, osvežava“.

„To je dobro za moje mentalno zdravlje, ja imam pune 82 godine i još uvek idem na proteste i šetam. Osećam da sam još uvek čovek u punom potencijalu i ne mislim na kraj života dok ovo radim“, rekao je Ivošević.

Govoreći o najavljenoj izmeni Krivičnog zakonika, on je rekao da nije posao Vučića da kaže da treba pooštriti  kaznenu politiku i  menjati Krivični zakonik, jer predsednik države time „ne može da se bavi“.

„To je posao sudske vlasti, koja ne donosi zakone, ali ih može inicirati. Zatim, to je posao Ministarstva pravde, koje izradjuje propise u oblasti pravosudja, dostavlja to Vladi, koja piše nacrte zakona i predlaže Narodnoj skupštini donošenje tih zakona“, rekao je Ivošević.

On je ocenio da „medjutim, praksa pokazuje da je pisanje zakona prilično loše“, dodajući da su nekad zakone pisali najistaknutiji stručnjaci.

„Na čelu svih radnih grupa bili su profesori prava. Mi danas donosimo zakone u improvizaciji“, istakao je Ivošević.

(Beta)

3 komentara
  1. Anonimni

    „BUĐAVI“ I Beta -PROLUPALI. —————————— „BUĐAVI“ I Beta -PROLUPALI —————————->>>FUJ

  2. Anonimni

    „BUĐAVI“ I Beta -PROLUPALI

  3. Anonimni

    „BUĐAVI“ PROLUPAO

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike