U trendu

Iza privatizacije medija stoji SNS?

Novosadski odbor Demokratske stranke izrazio je danas sumnju da iza privatizacije Novosadske televizije, ali i drugih lokalnih medija, stoji Srpska napredna stranka.

Agencija za privatizaciju navela je juče da je Novosadska televizija prodata za 174.950 evra preduzeću Srbijadanas d.o.o. iz Novog Beograda.

Novosadske demokrate su ocenile da su građani Novog Sada, umesto gradskog informativnog centra, sada dobili stranačko glasilo SNS, a da će sadašnja gradska vlast kroz razne konkurse učestvovati u finansiranju te televizije.

„Tako će građani Novog Sada i indirektno finansirati demagogiju Srpske napredne stranke“, piše u saopštenju DS.

U toj stranci su istakli da se, ako se samo letimično pogleda onlajn izdanje novina koje uređuje kupac Novosadske televizije, može primetiti da članci izgledaju kao da ih je lično pisao (predsednik SNS) Aleksandar Vučić. 

„Ono što posebno baca sumnju na ovu privatizaciju je to što je kupac Srbijadanas d.o.o. osnovana i registrovana tek 6. marta prošle godine, odnosno postoji tek nešto više od godinu dana, sa upisanim novčanim kapitalom od svega 50.000 dinara“, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar