U trendu

Izbor Srbina u Srebrenici ne znači da treba zaboraviti zločin

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas u Beogradu da to što će Srbin biti načelnik opštine Srebrenica u Republici Srpskoj ne znači da treba da se zaborave zločini koje su počinili Srbi u toj opštini.

Nikolić je novinarima u Palati Srbija rekao da misli da lokalna vlast u Srebrenici treba da nastavi da obeležava godišnjicu zločina počinjenog u Srebrenici 1995. godine.

On je dodao da lokalna vlast rešava lokalne probleme i gleda kako da pomogne običnim gradjanima.

U Bosni i Hercegovini juče su održani lokalni izbori, a prema dosadašnjim podacima u Srebrenici vodi kandidat srpskih partija ispred kandidat bošnjačkih stranaka.

Nikolić je kazao da mu je veoma drago što je Savez nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika pobedio na izborima u opštinama u Hercegovini i da očekuje da će Hercegovina sada više biti zastupljena u Republici Srpskoj.

Govoreći o migrantskoj krizi, predsednik je rekao da će Srbija, ako zemlje Evropske unije ne budu prihvatale migrante, morati da zatvori granicu.

„Mi granicu moramo da zatvorimo za migrante, jer nisu ni želeli da budu ovde i žive sa nama“, rekao je Nikolić novinarima u Palati Srbija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.