U trendu

Izjave Glavaša – vrhunac političkog ludila u Hrvatskoj

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić oštro je osudio današnju izjavu „ratnog zločinca“ Branimira Glavaša kao „vrhunac političkog ludila u Hrvatskoj“.

„Čovek koji je osudjen za ubistvo srpskih civila, čovek koji veliča nacističku ustašku NDH, Pavelića i Stepinca, čovek koji veliča ustaškog teroristu Barešića, optužuje Srbiju za neofašizam i naziva bezobrazlukom to što se Srbija protivi rehabilitaciji fašizma i ustaštva“, naveo je Dačić u saopštenju.

On je ukazao da je poništavanje presude Glavašu „jasna poruka da je moguće nekažnjeno ubijanje i zlostavljanje Srba“ i istakao da se „Srbija s tim nikada neće pomiriti“.

„Ratnim zločincima je u celom svetu mesto u zatvoru, jedino u Hrvatskoj su oni ispred novinarskih kamera i mikrofona“, naveo je Dačić.

Glavaš je prethodno danas rekao na konferenciju za novinare da na čelu Srbije „nisu normalni političari demokratskih proevropskih uverenja“, već „okoreli srpski neofašisti i pročetnički nacionalisti“.

On je rekao i da njih Hrvatska treba da procesuira „zbog zločina koja su radili tokom Domovinskog rata za vreme velikosrpske agresije na području Republike Hrvatske“, prenela je Hina.

Vrhovni sud Hrvatske je krajem jula poništio prvostepenu presudu zagrebačkog Županijskog suda kojom je  Glavaš osudjen na desetogodišnju zatvorsku kaznu zbog ratnih zločina nad civilima srpske nacionalnosti u Osijeku 1991.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.