U trendu

Izmene zakona o založnom pravu na pokretnim stvarima

BEOGRAD – Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o založnom pravu na pokretnim stvarima upisanim u registar, kojim se stvara jedinstveni pravni okvir i omogućava da se i na druge vrste obezbeđenja potraživanja primene ista rešenja kao za založno pravo.

Time bi se podaci o eventualnim opterećenjima na pokretnim stvarima i pravima pravnih i fizičkih lica registracijom učinili potpunijim, javno dostupnim i pravno sigurnijim.

Primenom usvojenih izmena Srbija će biti bolje pozicionirana na Duing biznis listi (Doing busineš), saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Vlada je na sednici usvojila odluku o obrazovanju Odbora za organizaciju Digitalnog samita šest ekonomija Zapadnog Balkana, koji će biti održan u Beogradu 4. i 5. aprila.

Srbija, kao aktivna članica Berlinskog procesa, održavanjem ovog Samita potvrdiće lidersku poziciju u oblasti digitalizacije, ne samo u regionu Zapadnog Balkana, već i cele Jugoistočne Evrope, kaže se u saopštenju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike