U trendu

Izuzetno je važno da SB UN raspravlja o KiM

BEOGRAD – Za Srbiju je od izuzetne važnosti da se u Savetu bezbednosti UN raspravlja o Kosovu i Metohiji, izjavio je generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković, nakon što je na sajtu UN objavljeno da će sednica SB UN o Kosovu i Metohiji biti održana danas u Njujorku.

„Izuzetno je važno za Srbiju da se na najvišem svetskom forumu, u Savetu bezbednosti UN, koji je svojim rezolucijama, donošenim 1999. i 1998. godine, vezan za problem KiM, raspravlja o ovoj temi“, rekao je Selaković za RTS.

Prirodno da se o KiM razgovara u SB UN

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Veljko Odalović izjavio je danas da je Savet bezbednosti UN prirodno mesto za razgovor o Kosovu i Metohiji i da će Srbija insistirati da se postigne dogovor o obaveznom periodičnom izveštavanju o situaciji na KiM.

Odalović je, uoči današnje sednice SB UN na kojoj bi trebalo da se razmatran redovan tromesečni izveštaj generalnog sekretara UN o Kosovu, rekao da situacija na KiM nije dobra i da je u interesu članica SB i drugih članica UN da se ta tema razmatra.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike