U trendu

Izveštaj Zaštitnika potvrdio da je policija dozvolila rušenje u Savamali

Predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke (DS) Balša Božović ocenio je danas da je izveštaj Zaštitnika gradjana o dešavanjima u Savamali „potvrdio da je policija dala dozvolu“ nepoznatim licima da poruše sporne objekte.

Božović je u saopštenju ocenio da je način na koji su se beogradska i komunalna policija ponele prema tom slučaju, „u potpunoj saglasnosti sa načinom na koji se vrh Srpske napredne stranke odnosi prema vladavini prava“.

„Izveštaj Zaštitnika potvrdjuje ono što je gradjanima jasno već dve nedelje – da je policija grada Beograda, u koordinaciji sa gradskim i državnim organima, dala dozvolu nepoznatim licima u fatomkama i sa bejzbol palicama da preuzmu vlast u kvartu u centru grada i poruše ga“, naveo je Božović.

On je dodao da je nakon objavljivanja izveštaja Zaštitnika, „jasno da Siniša Mali i njegove stranačke kolege od početka obmanjuju javnost“ o dešavanjima u Savamali.

Božović je pozvao Beogradjane da se „suprotstave utvrdjenoj samovolji huligana, bezakonju, nekažnjenom uništavanju imovine, zloupotrebi policije, fantomkama, bejzbol palicama i nasilju“, na skupu koji će biti održan u subotu, 14. maja u 13 časova u Hercegovačkoj ulici.

Prema izjavama svedoka, u noći, 24. aprila, objekte u toj ulici bagerima su porušili ljudi sa fantomkama na glavama, koji su očevice zatvarali u hangar.

Beogradska policija počela je u subotu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, da saslušava svedoke zbog rušenja u Hercegovačkoj ulici. Policija je na saslušanje pozvala vlasnike srušenih objekata i čuvare.

Povezane vesti:

Janković: U Savamali organizovano kršena prava gradjana

Janković o Savamali: Kao da se ništa nije dogodilo

Mali: Još nije utvrdjeno ko je srušio objekte u Savamali

LDP traži zaštitu Šabića od pretnji

Neprihvatljiv i neadekvatan odgovor gradonačelnika

Poverenik: Dva puta Savamala, da ne krenu po kućama 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar