U trendu

Jadranka Joksimović: Nije suština u formatu dijaloga, već u primeni dogovorenog

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da nije suštinsko pitanje format dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, već ono što će biti sprovedeno.

„Možda će se promeniti format, ali nije to suštinsko pitanje. Nije format taj koji je ključan, već ono što se sprovodi, a pre svega formiranje Zajednice srpskih opština“, rekla je Jadranka Joksimović.

Ona je dodala da je Federika Mogerini danas u Briselu imala za sagovornike najpozvanije ljude za dijalog Beograda i Prištine, a to su kosovski predsednik Hašim Tači i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Jadranka Joksimović navela je da sledi nastavak dijaloga i da je to obaveza i za Beograd i Prištinu i da taj dijalog ne bi trebalo da bude usko vezan za proces evropskih integracija Srbije.
„Reforme i pripreme po poglavljima ne mogu biti striktno i rigidno uslovljeni Briselskim sporazumom, ukoliko jedna od strana ne ispunjava svoje obaveze“, rekla je ona.

Predsednici Srbije i Kosova, Aleksandar Vučić i Hašim Tači, dogovorili su danas u Briselu pokretanje nove faze dijaloga Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa i pomirenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.