U trendu

Jadranka Joksimović u Briselu

Ministarka u Vladi Srbije zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović danas je počela posetu Briselu, gde će narednih dana razgovarati s predstavnicima Evropskog parlamenta i Evropske komisije o procesu evropskih integracija Srbije, otvaranju poglavlja, politici migracija i aktuelnim dešavanjima u regionu.

Kako je najavljeno iz njenog kabineta, Joksimovićeva će danas razgovarati sa šefom Delegacije Evropskog parlamenta za Srbiju Edvardom Kukanom i izvestiocem Evropskog paralmenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom, kao i s predsednikom grupe „Prijatelji Srbije“ Emilijanom Pavelom i poslanicom grupe socijalista i demokrata Tanjom Fajon.

U petak, 26. juna, Joksimovićeva će se sastati i sa evropskim komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom.

Planirano je i da razgovara s direktorom za Zapadni Balkan u Generalnom direktoratu za politiku susedstva i pregovore o proširenju Žanom Erikom Pakeom o prioritetnim projektima koji će se finansirati iz fondova pretpristupne pomoći (IPA fondovi).

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar