U trendu

Jagodina: Uz Harisa Džinovića doček pravoslavne godine

JAGODINA – Novu godinu po Julijanskom kalendaru, Srpsku novu godinu, uz folk pevača Harisa Džinovića, po veoma hldnom vremenu, uz raskošan vatromet i puno pirotehnike, dočekalo je na gradskom trgu više od 1.000 Jagodinaca i građana drugih gradova Pomoravlja i Šumadije.

Organizator je bila Skupština grada, a na trgu je dežurao veliki broj policajaca, vatrogasci i ekipe Službe hitne pomoći, koji nisu imali posla.

Za one koji bacaju petarde i druga piriotehnička sredstva, policija je na trgu oslobodila prostor, da ih ne bi bacali u publiku.

Policajaci na trgu rekli su Tanjugu da niko, ni policija ni vatrogasci ni lekarske ekipe, na trgu nije imao posla.

Doček na trgu je bio i u Svilajncu, uz muzički prgram, kuvanu rakiju, vino i čaj.

Skupština grada Jagodine, doček Srpske nove godine, tradicionalno, upriličila je u Restoranu „Tigar“ za privrednike, zdravstvene i prosvetne radnike, predsrtavnike sredstava informisanja, pravosuđa, policije, penzionere…

Njih je pozdravio predsednik Skupštine grada Dragan Marković – Palma, koji je najavio skori početak izgradnje Fabrike aviona i Aerodroma u Jagodine. 

„Aerodrom će biti završen za dve godine“, rekao je Marković i istakao da će za „nekoliko dana“ biti završen i grandiozni spomenik Jovanči Miciću legendarnom Jagodincu, svetskom putniku i glavnom  junaku u komediji „Put oko sveta“, srpskog komediografa Branislava Nušića.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike