U trendu

Janjić: Nemačka nije sačinila koncept pravno obavezujućeg sporazuma

Predsednik  Foruma za etničke odonose Dušan Janjić je izjavio da je, u vezi sa najavom da će nemačka delegacija sutra u Beograd doneti koncept pravno obavezujućeg sporazuma Beograda i Prištine, od diplomatskih izvora dobio dodatne informacije koje preciziraju da nije reč o konceptu nego o ključnim tačkama Nemačke za Zapadni Balkan.

“Koncept sporazuma nije sačinjen. Ono na čemu se radi i što tek treba da bude napisano je informacija o tome šta oni vide kao ključne tačke Nemačke za Zapadni Balkan. I to će biti interni dokument” rekao je Janjić agenciji Beta.

Nemačka će, kako je naveo, igrati aktivniju ulogu u rešavanju problema na Zapadnom Balkanu i ona zastupa stav da Kosovo treba da dobije status posmatrača u UN, naveo je on.

Janjić je ranije danas, predstavljajući elemente koje bi pravno obavezujući dokument trebalo da sadrži, a koje je izradio Forum za etničke odnose, rekao da će nemačka delegacija sutra u Beograd doneti koncept pravno obavezujućeg sporazuma, koji bi srpski i kosovski zvaničnici trebalo da potpišu do kraja godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.