Janković najoštrije osudila uvrede na račun Milene Ivanović

BEOGRAD – Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković najoštrije je osudila uvrede koje je preko Tvitera Mileni Ivanović, udovici ubijenog Olivere Ivanovića, uputio predstavnik Saveza za Srbiju Željko Veselinović.

Koristeći neprimerene i brutalne kvalifikacije on nije Milenu Ivanović uvredio samo kao ženu, nazivajući je „ženm đavolom“, već je time ugrozio i njenu bezbednost, primetila je u saopštenju za medije Poverenica.

Ona je podsetima da je Milena Ivanović mesecima izložena prozivkama i osudama zbog svog načina života posle smrti supruga, ali navodi da ovaj poslednji javni napad pokazuje nerazumevanje uloge žene u društvu. „Gospođa Ivanović kao i svaka žena ima svoju ličnost i pravo izbora kako će živeti svoj život u skladu sa svojim normama, a ne po nečijim očekivanjima“, navela je Jankovićeva.

Ona kaže da su politička borba i razmena mišljenja dozvoljene, ali poručuje da je apsolutno neprimereno u tom smislu koristiti ocene na temu „kako neko žali blisku osobu ili kako neko živi posle nečije smrti“.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike