U trendu

Janković: Nijedan opozicioni glas ne sme biti izgubljen

Predsednik Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Saša Janković izjavio je da će taj pokret uskoro potpisati sporazum s više opozicionih organizacija i partija.

„Naravno da treba ujediniti opozicione glasove, ali ne samo Vukove (Jeremićeve) i moje, nijedan opozicioni glas ne sme biti izgubljen. Broj kolona je tehnika, vlast ga nameće kao bitan. Ako možemo da ostvarimo bolji rezultat s više lista koje ćemo posle izbora da udružimo, to ćemo da uradimo i unapred najavimo da se zna. Možemo i odmah u koaliciju, ako je svaki svestan svojih kvaliteta i slabosti“, rekao je Janković u intervjuu za nedeljnik NIN.

On je rekao da bi glavni zahtevi opozicije pred predstojeće gradske izbore u Beogradu trebalo da budu pristup nacionalnim televizijskim frekvencijama i kontrola izbora.

Janković je ocenio da bi se za tri godine sadašnja vlast urušila sama, „u medjusobnoj borbi za plen“, ali da je za Srbiju „još i jedan dan previše“ i da će ih smeniti brže.

Upitan na čemu bazira to uverenje, Janković je rekao da je dobio „prijateljski savet iz jedne ambasade da napusti zemlju na otprilike tri godine“.

On je ocenio da je sada konflikt u društvu kontrolisan, ali da bi lako mogao da izmakne kontroli, jer se svakoga dana povećava doza fizičkog i psihičkog nasilja, kako bi efekat straha opstao.

„Aleksandar Vučić podsvesno teži scenariju u kome pali sve oko sebe, kao Neron Rim. Pre tri godine sam mu rekao da ću u budućnosti biti taj koji će ga spasiti da ne doživi sudbinu Čaušeskua. Tako ne treba da završi niko, na takvim osnovama se budućnost teško gradi“, rekao je Janković, a na pitanje šta mu je Vučć na to rekao, kazao je: „Ćutao je“.

On je rekao i da protestima posle predsedničkih izbora nije prisustvovao jer mu je bilo dojavljeno da će biti insceniranih incidenata, kako bi on bio okrivljen za to – „da se kaže da Janković izaziva haos i time opravda nasilje prema demonstrantima, koji na to nisu bili spremni“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar