U trendu

Janković o apelu javnih ličnosti

Zaštitnik gradjana Saša Janković zahvalio je danas na inicijativi kojom je 100 javnih ličnosti zatražilo da se kandiduje za predsednika Srbije i poručio da će sa saradnicima nastaviti da radi onako kako je radio, dok ne dodje vreme za nove odluke.

On je dodao da nije iznenadjen apelom da se kandiduje i da je znao da se taj apel potpisuje.

„Ne nalazim dovoljne reči zahvalnosti za takvu vrstu podrške mom dosadašnjem radu, za osećanje koji pristojan čovek ima kada postane svestan imena koja su apel potpisala i za vrstu obaveze koju to predstavlja do kraja života. Nastaviću da radim svoj posao onako kako sam to, sa saradnicima, svih ovih godina i činio, dok ne bude vreme za nove odluke“, naveo je Janković na sajtu Zaštitnika.

Sto javnih ličnosti, medju kojima su književnici, novinari, glumci i profesori, apelovalo je danas na zaštitnika gradjana Sašu Jankovića da se kandiduje za predsednika Srbije kao nestranački kandidat i pozvali demokratski orijentisane gradjane i stranke da podrže tu inicijativu.

Oni su ocenili da predsednik treba svojim autoritetom i integritetom da daje primer ostalim nosiocima vlasti i da bude brana onima koji ugrožavaju temeljne vrednosti demokratije, vladavine prava i zaštite ljudskih prava.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.