U trendu

Janković o kandidaturi za predsednika Srbije

Zaštitnik gradjana Saša Janković izjavio je danas da ne zna da li će se kandidovati za predsednika Srbije na sledećim izborima i da u ovom trenutku, kada Srbija ima zdravog, pravog i u punom kapacitetu predsednika, nije dobro govoriti o tome.

„Imamo zdravog i pravog, u punom kapacitetu predsednika, čija je funkcija stabilna. Licitiranje u ovom trenutku o tome šta će svako od nas da radi nije dobro za funkciju predsednika u situaciji slabih institucija“, ističe Janković.

Janković je povodom optužbi da ima političke ambicije, rekao da svako može da ima političke ambicije i da je pravo da se neko kandiduje, da bira i bude biran.

„Ako je insistiranje na vladavini prava, zakonitosti, zdravom razumu i doslednosti i odgovornosti za greške bavljenje politikom, onda sam ja oduvek bio političar“, rekao je Janković.

On je povodom navoda da bi mogao da bude adut opozicije na predsedničim izborima rekao nije siguran da bi to mogao da bude i da stvari nije nikada posmatrao kao poziciju i opoziciju, nego da li se onaj koje na vlasti zaista zalaže da uvek i svuda vlada zakon.

„Ne posmatram to kao opoziciju i poziciju, nego da li se zalažu da zakon mora da važi danas, juče, sutra, u Beogradu ili bilo kom mestu u Srbiji, za sve građane. Ako se vlast protivi tome, onda sam im ja opozicija. Ako se moji stavovi poklapaju sa stavovima opozicije, onda smo u koalicji. Ali kod nas se dešava da oozicija kada dođe na vlast preuzme isti stav kao oni koje su do juče kritikovali“, naveo je Janković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.