U trendu

Jedan od pet miliona: Nemamo veze sa protestom u Novom Pazaru i sa Ugljaninom

Organizatori protesta „Jedan od pet miliona“ negirali su danas da je protest u Novom Pazaru održan pod tim nazivom, kao i da su u bilo kakvoj komunikaciji sa liderom Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejmanom Ugljaninom.

U saopštenju koje je agenciji Beta stiglo sa imejl adrese „1od5miliona“ navodi se da oni ne mogu biti odgovorni za poruke iznete na protestu koji je u subotu, 9. marta održan u Novom Pazaru pod nazivom „Za sigurnu budućnost – Sandžak se budi“.

„Dovodjenje u vezu protesta ‘1 od 5 miliona’ i Sulejmana Ugljanina još je jedan pokušaj da se unese zabuna i da se protesti diskredituju. Pozivamo gradjane da ne nasedaju na manipulacije režimskih medija“, navodi se u saopštenju.

Na protestnoj šetnji u Novom Pazaru učestvovali su Ugljanin i visoki funkcioneri SDA, a poručeno je da zajedno sa ostalim gradjanima Srbije „žele da izgrade državu zasnovanu na vladavini prava i jednakim mogućnostima za sve“.

Okupljeni su nosili transparente sa natpisima „Jedan od pet miliona“, „Jedan od 100“, „Za jednakost pred zakonom“, „Bošnjaci u Ustavu“, „Stop diskriminaciji Bošnjaka“ i „Sandžak autonomija“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.