U trendu

Jedan od pet miliona: Poziv na aktivan bojkot izbora, stići do svakog mesta u Srbiji

Udruženje Jedan od pet miliona pozvalo je danas na bojkot izbora, ocenivši da ne postoje uslovi za njihovo fer održavanje, i najavilo „aktivan“ bojkot, koji podrazumeva da se radom ne terenu obidje što više mesta to jest „svaki ćošak“ Srbije.

„Želimo da gradjanima objasnimo smisao bojkota jer opozicija, zbog kontrole medija koju sprovodi režim, ne može da dodje do najvećeg broja gradjana“, rekao je predstavnik Jedan od pet miliona Srdjan Marković na konferenciji za novinare ispred zgrade Skupštine Srbije.

On je naveo da nema vremena da se čeka na raspisivanje izbora kako bi se proglasio njihov bojkot, jer je mesec i po dana nedovoljno da se sprovede kampanja za bojkot.

Komentarišući što su neke stranke najavile bojkot a druge nisu, on je naveo da odluka ne sme da se rukovodi „ličnim ili partijskim interesima“.

„Bojkot je jedini način da se pokaže da nismo deo Vučićevog sistema“, rekao je Marković.

On je rekao da je odziv gradjana na bojkot izbora značajan za njegov uspeh, ali da je pre svega bitno da na izborima ne učestvuju „glavne“ opozicione stranke.

Članica Udruženja Jedan od pet miliona Valentina Reković je rekla da ni jedan od uslova stručnog tima protesta nije ispunjen tako da nema mogućnosti da budu fer.

Ona je pozvala udruženja gradjana, sindikate, političke i nepolitičke organizacije da podrže bojkot, za koji je ocenila da je logičan nastavak protesta gradjana.

„Takvi izbori će biti zapravo unutastranački izbori Srpske napredne stranke“, rekla je Reković, navedeći da je bojkot sredstvo da se dodje do poštenih izbora.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)