„Jedite kod Džoa“- pobednik „Gulašijade“ u Svilajncu

SVILAJNAC – Pod pokroviteljstvom Skupštine opštine u Svilajncu je održana turističko-privredna manifestacija „Gulašijada“, na kojoj je učestovalo 50 ekipa iz Srbije, a 37 svoje kulinarsko umeće dalo na ocenu stručnom žiriju.
  Po oceni žirija najbolji gulaš je napravila ekipa „Jedite kod Džoa“, drugo mesto osvojila je ekipa „Mi, vi, oni i Toša“ a treće „Talija“.

Spremljene gulaše je ocenjivao žiri u sastavu: predsednik Kulinarske federacije Srbije Dejan Stanković, predsednik Asocijacije šefova kuvara Srbije Miloš Jovanović i predsednik master Ćeffs Švacjcarske Jovica Đurđević.

Pehare i medalje pobedničkim ekipama uručila je zamenik predsednika opštine Dragana Radević.

Ona je tom prilikom rekla da je ovo manifestacija koja „promoviše druženje, okupljanje prijatelja i porodice i njihovih gostiju“.

„Trudićemo se da bude tradicionalna sa kojom ćemo obogatiti turističku ponudu opštine“, dodala je Radević.

U okviru „Gulašijade“, održan je defilej konja i zaprega Konjičkog kluba „Mara“, tradicionane srpske sportske igre, nastupili su KUD „Sinđelić“ iz Svilajnca, KUD „Dimitrije Katić“ iz Crkvenca, KUD „Sveta Trojica“ iz Bobova.

Manifestacija je završena nastupom trubačkog orkestra Božidara Mladenovića iz Dublja i koncertom pevačice Nade Topčagić.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike