U trendu

Jeremić: Biće drugog kruga izbora, zato me vlast i napada

Kandidat za predsednika Srbije Vuk Jeremić ocenio je danas da je potpuno jasno da će doći do drugog kruga izbora i da je aktuelna vlast zbog toga većinu svojih resursa usmerila protiv njega.

Jeremić je danas posetio Smederevo, gde je razgovarao sa gradjanima u parku kod Glavne pošte i prošetao ulicama Kralja Petra Prvog i Despota Djurdja.

Posle kraće šetnje sa gradjanima, Jeremić se kratko zadržao ispred zgrade gradske uprave gde su gradjani skandiranjem, zviždanjem, duvanjem u trube, korišćenjem megafona i dobošara izrazili nezadovoljstvo načinom kako gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović upravlja gradom ali i nezadovoljstvo „opstrukcijom predizborne kampanje“.

„Mislim da je potpuno jasno da će do drugog kruga doći, ali isto tako je važno pitanje ko će u drugom krugu imati kapacitet da dobije više glasova od Aleksandra Vučića“, rekao je Jeremić.

Komentarišući napade na svoju suprugu Natašu Jeremić, Vuk Jeremić je rekao da se tako nešto nikada se nije dogodilo u kampanjama.

„Mislim da se brat Aleksandra Vučića ne može staviti u istu ravan sa mojom suprugom. Brat premijera Vučića je danas jedan od najmoćnijih ljudi u Srbiji i verovatno najznačajniji organizator u Srpskoj naprednoj stranci… Bio sam spreman na sve, ali me je zapanjilo da neko optužuje moju suprugu da je na čelu svih narko dilera u Srbiji“, kazao je Jeremić.

On je dodao da je važno da se na izbore u nedelju izadje u velikom broju jer će biti „teže ukrasti glasove“.

„U drugom krugu 50 odsto glasova može osvojiti samo neko ko ima dovoljno širok zahvat, a ja mislim da ga imam. I Aleksandar Vučić takodje to misli, s obzirom na način na koji me napada“, rekao je Jeremić.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike