U trendu

Jeremić: Djilasov predlog vredan pažnje

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da postoji više modaliteta zajedničkog opozicionog delovanja i da je u tom smislu predlog Dragana Djilasa vredan pažnje.

„Narodna stranka se od svog osnivanja dosledno i nedvosmisleno zalagala za zajednički front iskrene opozicije u borbi protiv korumpiranog režima“, izjavio je Jeremić agenciji Beta komentarišući Djilasov predlog o stvaranju opozicionog saveza u Srbiji.

Jeremić je rekao da će Narodna stranka u danima koji dolaze razgovarati sa partnerima i drugim relevantnim akterima o svim mogućnostima.

„U svakom slučaju, nema dileme da blisku saradnju i koordinaciju treba nastaviti“, rekao je Jeremić.

Djilas je danas za TV N1 izjavio da opozicija u Srbiji mora da se udruži u čvrst savez koji bi imao zajedničko predsedništvo i stručne timove za različite oblasti i ocenio da su izbori u Beogradu pokazali da je ujedinjenje opozicije u jedan savez, jedino rešenje za promene u Srbiji.

„Moj predlog je da se formira jedan savez koji će biti iznad obične koalicije, koji će imati svoja tela, da svaka stranka da svoje ljude, da ima neke programske stvari“, naveo je Djilas koji je bio kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije koju su činili Narodna stranka, Pokret slobodnih gradjana, Levica Srbije i Sindikat Sloga.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar